Erdoğan, Siyonist Rejim Cumhurbaşkanı İle Telefonla Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile telefonda görüştü. Görüşmede IŞİD'in Taksim saldırısı gündeme geldi. 

Görüntülenme: 1341 Tarih: 23 Mart 2016 13:47
Erdoğan, Siyonist Rejim Cumhurbaşkanı İle Telefonla Görüştü

AA'nın haberine göre: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin telefonda görüştü. Görüşmede IŞİD'in Taksim'de gerçekleştirdiği saldırı konuşuldu. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Taksim saldırısında yaşamını yitiren İsaril vatandaşlarının cenazelerinin İsrail'e nakilleriyle ilgili Erdoğan'a teşekkür etti.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İstanbul'daki saldırıda hayatını kaybeden İsrail vatandaşlarının naaşlarının nakli, yaralananların tedavisi ve nakli konularında gösterilen özen ve ilgiden dolayı teşekkür etti. Rivlin, Ankara ve İstanbul'daki saldırıryı kınayarak, Erdoğan'a taziyelerini de iletti.

UZUN SÜRE SONRA BİR İLK

Hatırlanacağı gibi Mavi Marmara saldırsının ardından İsrail ve Türkiye ili,şkileri gerilmiş, İsrail ve Türkiye arasında Cumhurbaşkanları düzeyinde hiç bir temas gerçekleşmemişti. Bu anlamda telefon görüşmesi uzun bir süre sonra İsrail Türkiye arasında gerçekleşen en üst düzey temas olma niteliği taşıyor.

timeturk

Yorumlar