Siyonistlerden El Halil Camii'ne Baskın

Yüzlerce Yahudi yerleşimci Yahudilerce kutsal sayılan bayram günleri bahanesiyle El-Halil'deki İbrahim El-Halil Camii'ne baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1006 Tarih: 23 Mart 2016 07:30
Siyonistlerden El Halil Camii'ne Baskın

Yüzlerce Yahudi yerleşimcinin Yusuf'un Kabri adı verilen ve Yahudilerce kutsal kabul edilen bölgede toplanarak müzik ve dans eşliğinde ayin yaptılar. ayin sırasında Arapların öldürülüp ülkeden kovulması içiin dualar edildi.

Yahudi yerleşimcilerin daha sonra 1994'teki katliamın ardından bölünen İbrahim El-Halil Camii'nin Müslümanlara tahsis edilen bölümüne baskın düzenledikleri bildirildi. Bu baskının işgal güçleri tarafından desteklendiği, işgal güçlerinin İbrahim El-Halil Camii'ne giden tüm yollarda geniş güvenlik önlemleri aldığını söylendi.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin baskınlarını rahatça gerçekleştirmeleri için Müslümanların dün yatsı namazını ve bugün sabah namazını İbrahim El-Halil Camii'nde kılmalarına izin vermediği belirtildi.

İbrahim El-Halil Camii'ni Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölen işgal yönetimi, Yahudilerce kutsal kabul edilen bayram günlerinde camiyi Müslümanlara tamamen kapatıyor.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar