Hamas:'' ABD Başkan Adayları Filistinlilere Düşmanlıkta Birbiriyle Yarışıyor.''

İslami Direniş Hareketi (Hamas), ABD başkan adaylarının Filistin halkının haklarını görmezden gelerek işgal rejimini kutsayan açıklamalarını kınadı.  

Görüntülenme: 1646 Tarih: 23 Mart 2016 20:07
Hamas:'' ABD Başkan Adayları Filistinlilere Düşmanlıkta Birbiriyle Yarışıyor.''

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (23 Mart Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, başkan adaylarının işgal rejimini desteklemede ve Filistin halkına düşmanlıkta birbirleriyle yarışmalarının Amerikan siyaseti için utanç verici olduğu ifade edildi.

ABD başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti adayı olarak girmek için yarışan Donald Trump, adaylar arasında yapılan münazarada işgal rejiminin en büyük dostu olduğunu söyledi.

"Her şeyden önce burada İsrail'e benden daha bağlı kimse yok" diyen Trump, daha da ileri giderek başkan seçilirse ABD Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacağını açıkladı.

Trump'un rakipleri ise kendisini İsrail'in dostu olmamakla suçlarken, adaylardan Ted Cruz, "Trump daha önce İsrail konusunda tarafsız kalacağını açıklamıştı" dedi.

Adaylardan Marco Rubio ise münazaradan çekilmeden önce yaptığı açıklamada, Trump'un benimsediği politikaların İsrail'e zarar vereceğini ileri sürdü.

fiem

Yorumlar