Siyonist Rejim, Silvan Beldesine Yeni Konutlar İnşa Edecek

İsrail'de Mescid-i Aksa'nın karşısındaki Silvan beldesine Yahudi yerleşim yeri yapılması planı onaylandı. 

Görüntülenme: 1280 Tarih: 24 Mart 2016 19:52
Siyonist Rejim, Silvan Beldesine Yeni Konutlar İnşa Edecek

İsrail Ulusal Planlama ve İnşa Konseyinin, Mescid-i Aksa'nın karşısındaki Silvan beldesine Yahudi yerleşim yeri yapılması planını onayladığı bildirildi.

Vadi Helva Enformasyon Merkezi'nden yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail Ulusal Planlama ve İnşa Konseyinin, Elad Yerleşim Yeri Örgürtü'nün Silvan'daki Vadi Helva Mahallesi'nin girişine Yahudi yerleşim yeri inşa etme projesini onayladığı kaydedildi.

Açıklamada, "Ulusal Konseyin onayı dün gerçekleştirilen mini toplantının ardından geldi. Vadi Helva Mahallesi sakinleri kendilerine yönelik ırkçı muamele nedeniyle toplantıdan çekildi" ifadesi kullanıldı.

Merkezin avukatı Sami Erşid ise yaptığı açıklamada, Ulusal Konseyin, bugün Elad Yerleşim Yeri Örgütü'nün projesine yapılan tüm istinaf başvurularını reddettiğini ve İstinaf Komitesi'nin projenin iptali yönündeki kararını da ortadan kaldırdığını belirtti.

Ulusal Konseyin ret kararının sadece 2 sayfa, Haziran 2015'te iptal kararını veren İstinaf Komitesinin kararının ise 140 sayfa olduğunu bildiren Erşid, yeni kararın yasal nedenlerinin açıklamadığını da kaydetti.

İstinaf başvurularının dinlenmesi için yeterli vakit ayrılmadığına dikkati çeken Erşid, Ulusal Konseyin kararının iptali ve İstinaf Komitesinin kararının uygulanması için mahkemeye başvuracaklarını ifade etti.

"Proje 6 katlı 12 bin metrekarelik bir bina yapılmasını öngörüyor. Binada konferans salonları, eğitim odaları, turistler ve Yahudi yerleşimciler için otoparklar, turistler için mağazalar, Elad'a özel ofisler bulunması planlanıyor" açıklamasında bulunan Erşid, bu yapının Mescid-i Aksa'nın güney surlarının karşına düştüğünü ve Vadi Helva Mahallesi'nin büyük bir bölümünü kaplayacağını belirtti.

dunyabulteni

Yorumlar