Netanyahu, Nasrallah'ı Tehdit Etti

Siyonist rejim başbakanı Netanyahu, Çarşamba günü kendisine Nasrallah'ın açıklamaları ile ilgili bir soru sorulması üzerine verdiği cevapta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı suikastle tehdit etti.  

Görüntülenme: 1427 Tarih: 25 Mart 2016 08:20
Netanyahu, Nasrallah'ı Tehdit Etti

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, Pazartesi günü El-Meyadin kanalına verdiği röportajda siyonist işgal rejimine yönelik tehditleri işgal rejiminin ana gündemi oldu. 
 
Siyonist rejim başbakanı Netanyahu, Çarşamba günü kendisine Nasrallah'ın açıklamaları ile ilgili bir soru sorulması üzerine verdiği cevapta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı suikastle tehdit etti. Siyonist başbakan, İsrail'in düşmanlarını hedef alma konusunda tavrının net ve ciddi olduğunu söyledi. 
 
İşgal rejimi Güney Lübnan'a sınır olan bölgelerde de tedbirlerini arttırıyor. Lübnan basınında yer alan haberlerde işgal rejiminin bu çalışmaları 3. bir Lübnan savaşına hazırlık olarak nitelendirilirken, İşgal rejimi olası bir savaş halinde Hizbullah askerlerinin sınırı geçmesini önlemek için Lübnan sınırı boyunca 9 metre yüksekliğinde duvar inşasına devam ediyor. 
 
Seyyid Hasan Nasrallah'ın Pazartesi günü yaptığı açıklamalar siyonist basını da oldukça meşgul etmeye devam ediyor. 
 
İsrail'in İbranice yayın yapan televizyonu Kanal 10'da askeri ve siyasi analist olan Or Heller, Nasrallah'ın tehditleriyle ilgili yaptığı açıklamada: "İsrail Ordusu, üçüncü Lübnan savaşına hazırlanıyor. Nasrallah'ın açıklamaları dinlendi, Hizbullah'ın Suriye'deki tecrübesi analiz ediliyor" ifadelerini kullandı.
 
Bir diğer İsrailli analist Ehud Yaari ise, Kanal 2 televizyonuna yaptığı açıklamada: "Nasrallah bu kez İsrail’e yönelik tehdit çıtasını yükseltmekle kalmadı, bu konuda tam anlamıyla bir sıçrama yaptı” dedi.
 
Ehud Yaari, Nasrallah’ın “İsrail’de yalnızca Hayfa’daki amonyak ve petrokimya tesisleri değil, nükleer silah depoları, nükleer tesisler ve klasik silah depoları da var” diyerek yeni bir savaşta buraların hedef olacağına dair açıklamasına dikkat çekti.
 

Hasan Nasrallah, "Lübnan'a yönelik bir saldırıya sınır tanımadan karşılık veririz" demişti:

Direniş'in elde ettiği başarılarla işgal rejiminin aklına, "herhangi bir savaşın pahalıya patlayacağı" düşüncesini yerleştirdiğini belirten Nasrallah; İsrail'in, Hizbullah'ın elinde "işgal edilmiş Filistin toprakları" üzerindeki herhangi bir noktaya ulaşabilecek çok sayıda füze bulunduğunun farkında olduğunu ve Tel-Aviv'in Lübnan'a yönelik herhangi bir savaşın kendisine pahalıya patlayacağını çok iyi bildiğini söyledi. Nasrallah: "Lübnan'a yönelik herhangi bir saldırıya, sınır ve kırmızı çizgi tanımadan karşılık vereceğiz" dedi.

Önceki konuşmalarından birinde gerçekleştirdiği "işgal edilmiş Filistin topraklarında bulunan amonyak tanklarının ileride vuku bulacak bir savaşta hedef alınabileceği" açıklamasına değinen Hizbullah lideri bu tehdidin İsrail'de kargaşaya sebep olduğunu belirtti ve "Tehdit altında olduğumuz zaman buna karşılık olarak biz de zayıf olmadığımızı kanıtlarız" ifadelerini kullandı. Nasrallah: "Düşmanı engellemek için işgal edilmiş Filistin topraklarında nükleer reaktörler de dahil olmak üzere herhangi bir hedefi vurmak en doğal hakkımız" dedi ve Direniş'in istediği noktayı hedef alabilecek imkânının bulunduğunun altını çizdi.

Ellerinde işgal altındaki Filistin topraklarında, aralarında nükleer reaktörler ve biyolojik araştırma merkezlerinin de yer aldığı hedeflerin listesinin bulunduğunu vurgulayan Hasan Nasrallah: "Düşmana güvenlik garantisi sunmuyoruz, ancak yine de herhangi bir saldırıda bulunmamasını söylüyoruz" diye konuştu. Nasrallah, Lübnan halkının, ordusunun ve direnişin kendini savunması için her türlü silaha sahip olmasının en doğal hakkı olduğunu çünkü düşmanla aralarında zaten bir savaşın sürdüğünü ve bununla mücadele etmenin de doğal bir hak olduğunu belirtti.


İSLAMİANALİZ

Yorumlar