Muşir El-Mısri:'' Kudüs Özgürleşmeden İntifada Durmaz.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Muşir El-Mısri, ümmetten aradaki ihtilafları bir kenara itmesini, ümmeti parçalamak isteyen ve ortak düşman olan Siyonist rejime yönelmesini isteyerek, Aksa İntifadası’nın Gazze’yi özgürleştirdiği gibi, Kudüs İntifadası’nın da Batı Yaka’yı özgürleştireceğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1802 Tarih: 25 Mart 2016 17:47
Muşir El-Mısri:'' Kudüs Özgürleşmeden İntifada Durmaz.''

Hamas hareketinin Şeyh Ahmed Yasin’in şehit edilişinin yıldönümü nedeniyle bugün (25 Mart Cuma) öğleden sonra Gazze’de düzenlediği etkenliğe katılan milletvekili Mısri, Filistin davasının doğusundan batısına kadar bütün ümmetin sorunu olduğunu belirterek, Arap ve İslam ülkelerinin bozulan ilişkilerini onarmaları gerektiğini ifade etti.

Hamas hareketinin ilkeli duruşunu sürdürdüğüne dikkat çeken Mısri, “Filistin bir bütündür, parçalanmayı ve bölünmeyi asla kabul etmez. Denizden nehire kadar Filistin İslamidir. Onun bir karış toprağından taviz vermeyeceğimiz gibi, onun için akan bir damla kanı da heder etmeyeceğiz” dedi.

Mısri, konuşmasının devamında Şeyh Ahmed Yasin ile Dr. Abdulaziz Rantisi’nin çizdikleri yolu takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

fiem

Yorumlar