Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Temsilcisi Nikolay Miladinov'dan Siyonist Rejim'e Kınama

Birleşmiş Milletler yetkilisi, Filistinlilerin işgal askerleri tarafından infaz edilmesini sert bir dille kınayarak, bu infazların korkunç, ahlaksız ve zalimce olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 883 Tarih: 25 Mart 2016 04:39
Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Temsilcisi Nikolay Miladinov'dan Siyonist Rejim'e Kınama

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Temsilcisi Nikolay Miladinov yaptığı açıklamada “Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde meydana gelen yargısız infazı şiddetle kınıyorum” dedi.

BM özel temsilcisi yaptığı açıklamanın devamında, bu saldırının korkunç, gayri ahlaki ve zalimce olduğunu belirterek, bu tür saldırıların var olan gerginliği daha da artıracağını ifade etti.

İşgal rejiminde faaliyet gösteren bir insan hakları örgütü de dün El-Halil şehrinde işgal güçlerinin Filistinli bir genci insanların gözü önünde yargısız infaz yoluyla katletmesini kayıt altına alıp yayınlamıştı.

Görüntülerde işgal güçlerinin kurşunlarıyla yere yığılan Abdulfettah’ın yerde yatarken kafasını hareket ettirdiği, yaklaşan bir askerin bu haldeki Filistinli genci yakın mesafeden ateş edip katlettiği görülüyor.

Tabi bu ilk ve son infaz değildi. Daha önce de işgal güçleri onlarca Filistinli genci sokak ortasında katletti, bu infazları gerçekleştiren askerler ise yargılanıp cezalandırılmaları bir yana, bazıları üstün cesaret madalyasına bile layık görülerek işgal ordusu tarafından ödüllendirildi.

fiem

Yorumlar