Hamas İle Mısır Arasındaki İlişkiler Düzeliyor Mu?

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Mısır istihbaratının geçen hafta Kahire’de yaptıkları görüşmede kendilerinden Sina’da silahlı güçlere karşı savaşta yardım talep etmediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1474 Tarih: 26 Mart 2016 09:48
Hamas İle Mısır Arasındaki İlişkiler Düzeliyor Mu?

Dün akşam (25 Mart Cuma) El-Cezire televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda Hamas heyetinin Kahire ziyaretini değerlendiren Ez-Zehhar, Hamas’ın Mısır ile ilişkileri iyileştirmek için Kahire’ye gittiğini belirterek, buna mukabil Mısır’ın da Hamas ile yeni bir sayfa açmak istediğini ifade etti.

Heyetin Mısır istihbaratıyla görüşmeleri tamamlamak için önümüzdeki Pazar günü tekrar Kahire’ye gideceğini hatırlatan Ez-Zehhar, birinci görüşmenin gayet olumlu geçtiğini kaydetti.

Ez-Zehhar’ın verdiği bilgiye göre, Mısır istihbaratı hareketten kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmek ve durumunu izah etmek için basın yoluyla Mısır halkına açılmasını talep etti.

Ziyarette Hamas heyeti de Mısırlı yetkililerden Rafah kapısını açmalarını, Gazze ve Mısır arasında ticaret alış verişine olanak sağlamalarını talep etti.

Uzlaşıya da değinen Ez-Zehhar, Hamas’ın daha önceki anlaşmalara göre uzlaşıyı desteklediğini ve bu amaçla bir heyetin şu anda Katar’ın başkenti Doha’da bulunduğunu hatırlattı.

fiem

Yorumlar