El Halil Halkı Şehidini Tekbirlerle Toprağa Verdi

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde yüzlerce kişi işgal güçleri tarafından şehit edilen Remzi El-Kasravi’yi Şehitler Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurladı.  

Görüntülenme: 766 Tarih: 26 Mart 2016 02:17
El Halil Halkı Şehidini Tekbirlerle Toprağa Verdi

Ailesinin son kez görmesi için cenazeyi Vadi El-Hirriyye Mahallesi'ndeki baba evine şehidi götüren kalabalık, daha sonra cenaze namazı için Cebel Ebu Rumman’daki El-Murabitin Camii'ne getirdi.

Cenaze namazının kılınmasından sonra alınan şehidin cenazesi, Şehitler Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine kalabalık bir kitlenin yanında direniş hareketlerinin temsilcileriyle, aşiret liderleri ve kanaat önderleri de katıldı.

Şehidi omuzlayan kitlenin sık sık tekbir getirip direniş güçlerinin işgalcilerden intikam almaları için slogan atması dikkat çekti.

Remzi El-Kasravi ile arkadaşı Abdulfettah Eş-Şerif evvelki sabah (24 Mart Perşembe) bıçaklama eyleminde bulunmaya niyet ettikleri iddiasıyla Tel Er-Rumeyde Mahallesi'nde işgal güçleri tarafından infaz edilmişlerdi.
 
Kudüs İntifadası'nda şimdiye kadar yetmişe yakın Filistinli genç erkek ve kız işgal güçlerinin yargısız infazları sonucu şehit oldu.

 

fiem

Yorumlar