Batı Yaka'da Çatışma

Batı Yaka'nın Kalkiliya kenti En-Naggar Mahallesi'nde dün gece Filistinli iki gencin işgal askerlerinin attığı kurşunlarla yaralandıkları ifade edildi.  

Görüntülenme: 821 Tarih: 27 Mart 2016 21:01
Batı Yaka'da Çatışma

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında iki genç yaralandı. Gençlerden birinin yarasının vücudunun üst kesiminde olduğu bildirildi.

Kaynaklar, çatışmaların Kalkiliya'nın batısında ve En-Naggar Mahallesi'ne bitişik bölgede başladığını, bölgede uzun süredir işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını ve Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin çatışmaları önlemek için son günlerde arada tampon oluşturduğunu belirtti.

Çatışmalar sırasında göğsünden yaralanan 17 yaşındaki İslam İyad Zuheyr Şuayb ile Muhammed Macid El-Hac Hasan'ın Derviş Nezzal Hastanesi'ne kaldırıldığı ve El-Hac Hasan'ın daha sonra Nablus'ta bir hastaneye nakledildiği ifade edildi.

İşgal güçlerinin mahalle aralarına girmesinin çatışmaları şiddetlendirdiği ve işgal askerlerinin yoğun bir şekilde ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı bildirildi.

İşgal güçlerinin öldüresiye darp ettikleri Kefer Sur beldesi sakini Muhammed Ömer Abdülkerim Et-Tavil'in de hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

İşgal güçlerinin Batı Yaka'da ayrıca birçok yere baskın düzenlediği ve Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na düzenlenen baskın sırasında 4 kişinin yaralandığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar