Netanyahu, Esir Asker Şaul Aron Hakkında Açıklama Yaptı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişinin 2014 yazındaki savaşta esir aldığı işgal askerleri dosyasını yakından takip ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1230 Tarih: 27 Mart 2016 02:20
Netanyahu, Esir Asker Şaul Aron Hakkında Açıklama Yaptı

Netanyahu, Çarşamba günü ofisinde bir grup gazeteciyi kabulünde yaptığı açıklamada, esir işgal askerlerinin kurtarılması için yoğun çaba sarf edildiğini ve her hafta toplantı yapıldığını ifade etti.

Netanyahu, iki gün önce önemli bir gelişme hakkında kendisine bilgi verildiğini fakat konunun gözlerden uzak ele alınması gerektiğini belirtti

İşgal rejimi başbakanı esir işgal askerleri hakkında ilk kez konuşurken, Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişi esir tuttuğu işgal askerleri hakkında bilgi vermekten kaçınıyor ve herhangi bir bilgiden önce daha önceki takas anlaşmasında serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınan esirlerin salıverilmesini şart koşuyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, 2014 yazındaki savaşta Şaul Aron isimli askeri esir aldığını açıklarken işgal ordusu da Hedar Golden isimli subayın izini kaybettiğini duyurmuştu.

İşgal ordusu daha sonra Avera Mangisto isimli Etiyopya asıllı askerinin de kayıp olduğunu açıkladı.

fiem

Yorumlar