Siyonist Ordu Filistinlilere Ait Evleri Yıkmaya Devam Ediyor

İşgal ordusu bu sabah (28 Mart Pazartesi) Beytlahim kentinde Filistinlilere ait bir evi yıktı ve El-Halil'e bağlı İzna beldesinde de ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle birçok bina için yıkım kararı tebliğ etti.  

Görüntülenme: 1124 Tarih: 28 Mart 2016 16:53
Siyonist Ordu Filistinlilere Ait Evleri Yıkmaya Devam Ediyor

İşgal güçleri Hıdır Ceraşi isimli Filistinlinin Beytlahim'in kuzey girişindeki askeri kontrol noktası civarında bulunan evini yıktı. "C bölgesi" olarak tasnif edilen aynı bölgede işgal güçlerinin duvarları, bazı tarım tesislerini ve koyun ağıllarını yıktığı ifade edildi.

İşgal güçleri El-Halil'in batısındaki İzna beldesinde "C bölgesi" olarak tasnif edilen bölgede Halid Muhammed El-Batran isimli Filistinliye ait inşaat halindeki bir ticari mekân için inşaatı durdurma ve yıkım kararı tebliğ etti.

İzna Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, beldenin kuzey girişinde inşa edilmekte olan El-Batran Müteahhitlik Şirketi'ne ait araç ve ekipman parkı için inşaatı durdurma ve yıkım kararı tebliğ edildiğini söyledi.

Oslo Anlaşması'na göre Batı Yaka; A, B ve C olmak üzere üç bölgeye ayrılıyor. İşgal güçlerinin kontrolüne bırakılan C bölgesi Batı Yaka topraklarının yüzde 61'ini teşkil ediyor.

fiem

Yorumlar