Gazze'ye Gidecek 4. Özgürlük Filosunda Kimler Yer Alacak?

Tanıtımı Madrid'de yapılan "Kadınlar Gazze'ye Doğru" adlı projenin 4. Özgürlük Filosu'nun Eylül ayında Akdeniz'den hareket etmesi , filoya ait 1 veya 2 geminin farklı limanlara uğramasının ardından filonun 1 Ekim'de Gazze'ye ulaşması bekleniyor. 

Görüntülenme: 1782 Tarih: 29 Mart 2016 11:24
Gazze'ye Gidecek 4. Özgürlük Filosunda Kimler Yer Alacak?

Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek için oluşturulmuş, uluslararası sivil girişim topluluğu olan Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun, tanıtımı Madrid'de yapıldı.
 
 
Projeye destek veren kuruluşlardan "Rumbo a Gaza"nın organize ettiği tanıtımda yapılan konuşmalarda, sadece kadınlardan oluşacak  4. Özgürlük Filosu'nun amacının diğerlerindeki gibi olduğu açıklandı.
 
"İsrail'in Gazze'yi işgal ederek ve Filistin'e abluka uygulayarak işlediği insanlık suçunu tüm dünyada daha fazla görünür kırmak" olduğu vurgulandı.
İspanyol gazeteci Teresa Aranguren "Mavi Marmara trajedisinden sonra daha da cesaretlenip, Filistin'e daha fazla yardım götürmeyi hedefledik. Bu kez kadın temasını daha öne çıkardık çünkü asıl amacımız Filistin'deki kadınların direniş gücüne destek sağlamak ve onları cesaretlendirmek" şeklinde konuştu. İsrail devletinin askeri gücünü Filistin'de, haksızca ve orantısızca insanlar üzerinde kullandığını savunan Arranguren, "İsrail'in bu askeri gücünü gün geçtikçe Filistin halkı üzerinde daha da sert bir şekilde kullandığını unutmamalıyız ve unutturmamalıyız" 
 
Eylül ayında Akdeniz'den hareket edecek olan"Kadınlar Gazze'ye Doğru" adlı projeye ait 4. filo'nun, 1 veya 2 geminin farklı limanlara uğramasının ardından 1 Ekim'de Gazze'ye ulaşmasının öngörüldüğü bildirildi.
 
 Gemideki  kadınların, uluslararası eylemlerde insan hakları savunuculuğu yapan ve dünyanın farklı yerlerinden gelen kişiler olacağı belirtildi.
 
"Kadınlar Gazze'ye Doğru" projesine destek veren uluslararası diğer kuruluşlar
 
"Women's Affairs Center" (Gazze)
"CODEPINK Women for Peace" (ABD)
"Forum de Politica Feminista" (İspanya)
"The Coaliton of Women for Peace" (İsrail)
"Women's Front" (Norveç),
"Coordinadora de Solidaridad con Palestina" (Meksika) 
"Federaton des femmes du Quebec" (Kanada) 

 

Kaynak : Dünya Bülteni

Yorumlar