Gasıp İsrail Rejimi Gazze'ye Altın Giriş Çıkışına Yasak Koydu

İşgal güçleri dün sabah aldığı ani bir kararla Gazze Şeridi'ne altın ihracını ve Gazze Şeridi'nden altın ithalini yasakladı.  

Görüntülenme: 1479 Tarih: 30 Mart 2016 18:40
Gasıp İsrail Rejimi Gazze'ye Altın Giriş Çıkışına Yasak Koydu

Kapılar ve Sınırlar Genel Kurulu Başkanı Nazmi Muhenna, işgal güçlerinin bu sabah aldığı ani kararla Gazze Şeridi'ne altın ihraç edilmesini ve yine Gazze Şeridi'nden altın ihraç edilmesini yasakladığını söyledi.

Yasak hakkında daha fazla ayrıntı vermeyen Muhenna, Gazze Şeridi'ne altın ithal ve ihracının bir ay önce serbest bırakıldıktan sonra yeniden yasaklandığını ifade etti.

Gazze Şeridi'ndeki Altın Tacirleri Sendikası Başkanı Ebu Bilal Atve, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, kararın altın tacirlerini ve altın işleme atölyelerini olumsuz etkileyeceğini bildirdi.

Ekonomi analisti Ömer Şaban, yasak kararının Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı ağırlaştırma politikasının bir parçası olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Şaban, altının Gazze Şeridi için çok önemli olduğunu ve ekonomisinin temel taşlarından birini teşkil ettiğini söyledi.

Şaban, altın ithal ve ihracının yasaklanmasının ekonomik zararının yanında evlilik gibi sosyal faaliyetleri de olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti.

fiem

Yorumlar