Hamas:'' Filistin Halkı Toprağından Asla Vazgeçmeyecek.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Toprak Günü’nün 1948 yılında meydana gelen Nekbe’den şimdiye kadar Filistin halkının ayakta kalma ve aidiyet mücadeleleri tarihinin en önemli virajlarından biri olduğunu belirterek, Filistin halkının bıkmadan 40 yıldır bu günü anarak yekvücut olduğunu gösterdiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1540 Tarih: 30 Mart 2016 02:32
Hamas:'' Filistin Halkı Toprağından Asla Vazgeçmeyecek.''

Hamas hareketine bağlı Mülteciler İdaresi bugün yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan basın açıklamasında, birkaç ay önce başlayan Kudüs İntifadası'nın Nekbe’den beri bu halkın başlattığı devrimin bir devamından başka bir şey olmadığını belirterek, kanıyla suladığı toprağını özgürleştirmenin Filistin halkının direnişe devam edeceğini gösterdiğini kaydetti.

Mülteciler Dairesi tarafından yapılan açıklamada, işgal rejiminin Filistin halkına karşı etnik temizlik yaptığına dikkat çekilerek, Filistin halkının toprağından asla taviz vermeyeceği ve toprağını korumak için değerli olan her şeyi feda etmeye hazır olduğu belirtildi.

Filistin halkından Toprak Günü’nü anmalarını isteyen Hamas, kendi çocuklarını ve torunlarını vatan ve toprak sevgisiyle büyütmelerini,  onlara toprak sevgisini aşılamalarını istedi.

Siyonist işgal rejimi 1976 yılında El-Celil’de Filistinlileri sürüp yerine yerleşim birimlerini inşa etmek için 21 bin dönümlük araziyi gasp ettikten sonra 30 Mart 1976 tarihinde Filistin Toprak Günü ilan edildi. 

fiem

Yorumlar