İsmail Haniye Uzlaşı Hakkında Konuştu

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Filistin uzlaşısının tamamlanmasını ve seçim takvimi konusunda da görüş birliğine varılmasını umut ettiklerini söyledi. 

Görüntülenme: 1401 Tarih: 31 Mart 2016 08:54
İsmail Haniye Uzlaşı Hakkında Konuştu

Eski Başbakan Heniyye bugün (30 Mart Çarşamba) Gazze’ye gelip kendisini ziyaret eden Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede, Merkez Seçim Kurulu'nun yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtti.

Heniyye ile yaptığı görüşmede seçimi değerlendiren Nasır ise seçimler için öncelikle ortamın hazırlanması gerektiğini hatırlatarak, “Seçimlerden önce uzlaşının sağlanması ve bölünmenin de ortadan kaldırılması gerekir. Seçimlerin girişi budur” dedi.

Merkez Seçim Kurulu üyeleri zaman zaman Gazze’yi ziyaret edip buradaki çalışmaları yerinde takip etmektedirler.
 
2006 yılında yapılan seçimlerden Hamas hareketinin zaferle çıkması üzerine başta işgal rejimi İsrail olmak üzere Amerika, Avrupa ülkeleri ve bazı Arap ülkeleri Hamas’ı dışlamak için siyasi ve ekonomik ambargo uygulamaya başladı. O günden beri siyasi olarak da bölünen işgal altındaki Filistin’de ne seçimler yapılıyor, ne de parlamento işlevini görüyor. 

 

Kaynak : fiem

Yorumlar