Knesset’in Filistinli Üyesi Taleb Ebu Arar:''Topraklarımıza Bağlıyız.''

Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset’in Filistinli üyesi Taleb Ebu Arar, babalarından ve atalarından miras aldıkları Filistin topraklarına bağlı olduklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1243 Tarih: 31 Mart 2016 09:50
Knesset’in Filistinli Üyesi Taleb Ebu Arar:''Topraklarımıza Bağlıyız.''

Toprak Günü münasebetiyle Filistin Enformasyon Merkezi’ne demeç veren Ebu Arar, “Bu davadan bizi uzaklaştırmak için ne kadar çabalarsa çabalasınlar, asla onlara teslim olmayacağız. Filistinli vatandaşlar hak ve hukukunu elde edinceye kadar bu halka vefalı olmaya devam edeceğiz. Uluslararası bütün kurum ve kuruluşlardan Filistin davasına destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

Filistin halkına uygulanan hukuksuzlukların uluslararası sözleşmelere ve hukuka aykırı olduğuna dikkat çeken Ebu Arar, işgal rejimi yerleşimcilere her türlü ruhsatı verirken Filistinlileri bundan men ettiğini ifade etti.

Ebu Arar verdiği bilgide, 12 yıl önce 11 Filistinli köyün tanınmasını sağladıklarını ancak şimdiye kadar bu köylerde ev yapılmasına ruhsat verilmediğini hatırlattı.

Ebu Arar, işgalcinin En-Nakab’ta 3000 Filistinlinin ikamet ettiği Ez-Zerkun ve Ebu Kuveydir köylerini boşaltıp yerlerine Yahudiler için yerleşim birimleri inşa etme planı yaptığını söyledi.

fiem

Yorumlar