Siyonist Rejim Cenin'de İşyeri Olarak Kullanılan Barakaları Yıktı

İşgal güçleri dün gece Cenin kentinin kuzeyindeki El-Celeme bölgesinde Filistinlilere ait beş barakayı askeri bölgede ruhsatsız inşa edildiklerini ileri sürerek yıktı.  

Görüntülenme: 1065 Tarih: 31 Mart 2016 07:50
Siyonist Rejim Cenin'de İşyeri Olarak Kullanılan Barakaları Yıktı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri buldozerler eşliğinde El-Celeme kontrol noktasından geçerek barakaların bulunduğu bölgeye geldi ve kontrol noktasına giden ana yol üzerinde bulunan barakaları yıkmaya başladı.

İşgal güçlerinin barakaları yıkmadan önce sahiplerinden dükkânlarını boşaltmalarını istediği, yıkılan barakalar arasında bir ekmek fırını ile üç tüketim maddeleri dükkânı ve bir manavın bulunduğu ifade edildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin dükkân sahiplerini yıkılan barakaları yeniden inşa etmemeleri yönünde uyardığını ve bölgede son iki yılda onlarca yıkım gerçekleştirildiğini söyledi.

İşsizlik oranının yüksek olduğu Batı Yaka'da birçok aile trafiğin yoğun olduğu yollara ve kontrol noktalarına yakın bölgelerde satış yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Öte yandan, işgal güçlerinin bugün (31 Mart Perşembe) saat 01:00 sularında El-Halil kentinin güneyindeki Vadi El-Heriyye Mahallesi'nde şehit İhab Fethi Zekeriyya Müsevvede'nin evine baskın düzenlediği ve evin altını üstüne getirdiği, ev sakinlerini soğuk havada dışarıya çıkmaya zorlayarak evin bir kısmını yıktığı bildirildi.

fiem

Yorumlar