Batı Yaka'da Gözaltı Furyası

Filistin halkının huzurunu kaçırmaya devam eden işgal güçleri Batı Yaka’nın Nablus ve Beytlahim şehirlerinde yaptıkları geniş çaplı operasyonlarda 6 kişiyi tutukladılar.  

Görüntülenme: 1073 Tarih: 01 Nisan 2016 10:44
Batı Yaka'da Gözaltı Furyası

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklarla görgü şahitlerine dayanarak verdiği habere göre, çok sayıda işgal askeri bugün (1 Nisan Cuma) Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Nablus şehrine bağlı Madma beldesine baskın düzenlediler. Baskında birçok eve girip arama yapan işgal güçleri Mahmud Abdullah ve Cihad İdris adındaki gençleri tutukladılar.

Nablus’a bağlı Havara beldesini Filistinli gençlerin Yahudi yerleşimcilerin araçlarına taş attıkları gerekçesiyle kuşatan işgal güçleri, beldedeki varlıklarını sürdürüyorlar. Giriş-çıkışları tutan işgal askerleri kimlik kontrolü ve araçlarda arama yapıyor ve belde halkına sıkıntı veriyorlar.

Muhabirimizin verdiği bilgiye göre işgal güçleri bugün sabah Beytlahim’e bağlı El-Hıdır beldesine de baskın yaptılar. Terör eşliğinde evleri arayan ve etrafı kırıp geçiren işgal güçleri aramaların ardından Ahmed Ebu’l-Heva, Nebil Ali Salah, Amir Rafet Ez-Ziyah ve Muhammed Sabır Salah’ı tutukladılar.

Beytlahim’in girişinde askeri barikat kuran işgal güçleri kimlik kontrolü yaparken, Husan köyünde girdikleri benzin istasyonunda aramalar yapıp işçileri bir müddet gözaltında tuttular.

fiem

Yorumlar