Batı Yaka'daki Gösterilerde Onlarca Filistinli Yaralandı

Batı Yaka’nın birçok şehir, belde ve köyünde yapılan gösterilere göz yaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermilerle saldıran işgal güçlerinin onlarca kişiyi yaraladıkları belirtildi.  

Görüntülenme: 893 Tarih: 01 Nisan 2016 07:53
Batı Yaka'daki Gösterilerde Onlarca Filistinli Yaralandı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgiye göre Nebi Salih’te yapılan barışçıl gösteriye müdahale eden işgal güçleri birçok kişiyi darp ettikleri gibi, olayları görüntülemeye çalışan Ürdün’ün Er-Ru’ya televizyonu ekibine de saldırıp görüntü almalarını engelledi ve kendilerini de gözaltına aldılar.

Nebi Salih’teki gösteriye katılan Filistinli aktivist, bu haftaki gösterinin Filistin Toprak Günü’nü anmak için yapıldığını belirterek, “bununla bu toprakların atalar diyarı olduğunu göstermek ve bu topraklarda hakkımızın olduğunu vurgulamak istiyoruz” dedi.

Ramallah şehrinin batısına düşen Bel’in köyünde ırkçı ayrım duvarıyla Yahudi yerleşim birimlerine karşı yapılan ve bu hafta Toprak Günü’nü anmaya dönüşen barışçıl gösteriye işgal güçlerinin gaz bombalarıyla müdahale etmesi sonucu aralarında yabancı aktivistlerin de olduğu onlarca kişinin gazlardan etkilendiği belirtildi.

İşgal güçlerinin attıkları bombaların köydeki tarım arazilerinde yangın çıkmasına neden olduğunu belirten muhabirimiz, yangın neticesinde tarım arazilerinden bir kısmının kül olduğunu ifade etti.

Kalkiliya’da da durum pek farklı değildi. İşgal güçleri Kalkiliya’nın Kefer Kadum beldesinde yapılan gösteriye gaz bombalarıyla saldırırken, sabah erken saatlerde ana caddedeki bazı evlerin çatılarına keskin nişancıların yerleştirilmesi dikkat çekti.

fiem

Yorumlar