Siyonist İsrail Basın İhlallerini Sürdürüyor

Filistin’deki Radyo ve Televizyonlar Birliği, işgalci İsrail’in basın mensuplarına yönelik baskılarını artırdığına dikkat çekerek, hukuku bir dayanağı olmadan birkaç basın kuruluşunu kapattığını belirtti.  

Görüntülenme: 1372 Tarih: 02 Nisan 2016 00:30
Siyonist İsrail Basın İhlallerini Sürdürüyor

Mart ayındaki hak ihlalleriyle ilgili rapor yayınlayan Radyo ve Televizyonlar Birliği, işgal rejiminin geçen ay Filistin topraklarında yaşayan basın mensuplarına yönelik 28 hak ihlalinde bulunduğunu kaydederek, bu ihlaller neticesinde bir gazetecinin şehit olduğunu, 7’sinin  tutuklandığını ve bazılarının yaralandığını ifade etti. 

Rapora göre işgal rejimi Filistin Televizyonu'yla El-Aksa Televizyonu'nu direnişe destek verdikleri gerekçesiyle kapattı.

Aynı süre içinde işgal güçleri medya kuruluşlarına baskın yaparken, Yahudi yerleşimciler de tutuklu gazeteci Muhammed El-Gig’in hastanedeki odasını ve Beyan El-Ca’be’nin evini bastı. 

İşgal güçleri tutukladığı İbrahim Ceradat’ı darp ederken, Toprak Günü münasebetiyle çıkan olayları görüntülemeye çalışan iki gazeteciyi de yaraladı ve gazeteci Rağde El-Ateme’yi tehdit etti.

fiem

Yorumlar