El Hayye'den Ortak Hükümet Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Fetih Hareketi'yle birlik hükümeti kurulması ve uzlaşmanın uygulanması için "istişare taslağı" imzaladıklarını ifade etti.  

Görüntülenme: 1233 Tarih: 03 Nisan 2016 02:56
El Hayye'den Ortak Hükümet Açıklaması

Halil El-Hayye, Gazze Şeridi'ndeki memurlar sorununu çözmeyen ve gerçek anlamda ortaklık sağlamayan bir anlaşmanın başarı şansının olmadığını söyledi.

Dün akşam (2 Nisan Cumartesi) El-Aksa kanalına konuşan El-Hayye, istişare taslağı ve tartışma zemini üzerinde anlaşma sağlandığını belirterek, uzlaşı dosyalarında makul bir ilerleme sağlandığını bildirdi.

Üzerinde anlaşma sağlanan konuların tamamlanması ve geri kalan meselelerin anlaşma sağlanan zemin üzerine bina edilmesini isteyen El-Hayye, Fetih Hareketi'yle Doha'da gerçekleştirilen görüşmelerde ortak hükümet kurulması konusunda anlaşma sağlandığını fakat hükümet programı ya da memurlar sorunu ve parlamento konusu üzerinde henüz görüş birliği olmadığını belirtti.

Bir sonraki toplantıda anlaşmazlık noktalarının görüşüleceğini kaydeden El-Hayye, daha sonra anlaşmanın Filistinli gruplara götürüleceğini ve ardından da resmi olarak ilan edileceğini ifade etti.

Hamas lideri, uzlaşının başarılı olması için tüm sorunları çözmesi gerektiğini ve ilk şartın da milli ortaklık kaidesine uygun çalışılması olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar