Kudüs Seriyyeleri Komutanı Sabit Merdavi'nin Tutukluluğu Devam Ediyor

İşgalci Siyonistler 14 yıl önce Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenlemişler ve Kudüs Seriyeleri’nin Batı Şeria’daki komutanlarından olan 40 yaşındaki Sabit Merdavi’yi tutuklamışlardı. 

Görüntülenme: 1779 Tarih: 05 Nisan 2016 12:40
Kudüs Seriyyeleri Komutanı Sabit Merdavi'nin Tutukluluğu Devam Ediyor

İşgalci Siyonistler 14 yıl önce Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenlemişler ve Kudüs Seriyeleri’nin Batı Şeria’daki komutanlarından olan 40 yaşındaki Sabit Merdavi’yi tutuklamışlardı. Baskının en önemli hedeflerinden biriydi Merdavi…

Merdavi’nin tutuklanması ya da öldürülmesi planlanmıştı. Askerler tarafından tanınması veya öldürülmesi hedefiyle resimleri tankların üzerine asılmıştı.

Cenin Savaşı’nın 14. yıldönümünde Paltoday Haber Ajansı, Sabit Merdavi’nin kardeşiyle bir araya geldi.

İlahi bir yardım sonucu baskından sağ kurtulan Muhammed Merdavi, kardeşinin hiçbir zaman sıradan bir kişiliğe sahip olmadığını söylüyor. Merdavi’nin açıklamalarının devamı şöyle:

“O Kudüs Seriyeleri’nin Batı Şeria’daki komutanlarındandı. Hem bizim kampımızda hem de tüm Batı Şeria’da direniş grupları oluşturmak için yıllarca uğraştı. Batı Şeria’daki çok sayıda operasyonu planlayan kişiydi.”

Muhammed Merdavi’nin ifadesine göre işgal güçleri çok kere kardeşini tutuklamaya çalıştılar. Kampı ablukaya aldıklarında onu tutuklamanın kolay olacağını sanmışlardı. Fakat Sabit Merdavi ve beraberindeki bir diğer komutan olan Mahmud Tavalibeh onlara plan kurup büyük bir ders verdiler.

Muhammed Merdavi’nin ifadesine göre iki komutan öyle büyük kahramanlıklar sergilediler ki üzerinden geçen onca yıla rağmen hala kampta onların kahramanlıklarından söz ediliyor.

Sabit, Siyonist işgalcilerin düzenlediği saldırıların ilk günlerinde yaralanmasına rağmen 11 gün dayandı. Bu baskından önce de 3 kez Sabit’i hedef alan suikast girişimi gerçekleşmiş, ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Baskının en başında işgal güçleri bir evden başka bir eve geçiyorlardı. Sabit, bu süreçte bir şekilde hayatta kalmayı başarmıştı. Ancak yıkımlar esnasında Sabit, işgal güçleriyle yüz yüze çarpıştı ve yaralandı.

Kardeşi Muhammed’in ifadesine göre, Sabit baskın esnasında Siyonist komutanlardan birini öldürmüştü. Beraberindeki arkadaşlarıyla birlikte pusuya yatmış ve eylemi gerçekleştirmişlerdi.

Sabit Merdavi çok kere ölümden döndü. Bir keresinde kampa Siyonist güçler tarafından 20 adet füze atılması sebebiyle beraberinde 6 arkadaşıyla birlikte bir evde kapalı kalmışlardı. Elbette ki Siyonist güçler bu füzelerden kurtulmuş olabileceğine ihtimal vermiyorlardı. Ancak Sabit Merdavi sırtına isabet eden birkaç şarapnel parçası haricinde yara almamış ve o da, arkadaşları da ölümden kurtulmuşlardı. Muhammed Merdavi olayı anlatırken “Onlara Allah’a verdikleri söze sadık kaldıkları için Allah da onları korumuştu” diyor.

Muhammed, kardeşinin tutuklandığı günü ise şöyle anlatıyor: “11 Nisan Perşembe günü akşam saat 6 civarıydı. Kampta komutan Mahmud Tavalibe’nin şehadet haberi yayıldı. Biz Sabit’in de şehitler arasında olduğunu sanmıştık. Ancak saatler sonra öğrendik ki, Sabit tutuklanmış ve omuzundan ve sırtından yaralanmıştı.”

“Tutuklandığında Siyonist askerler bayram ediyorlardı. İşgalci polisler sorgu esnasında uzun zamandır peşinde oldukları, suikast listesinin başında yer alan bu kişinin 26 yaşında bir genç olduğuna inanmışlar.”

Zor bir sorgunun ardından hapsedilen Sabit Merdavi’nin düzenlediği operasyonlar esnasında 20 Siyonistin ölümüne sebep olmasından ötürü 20 yıl + 40 yıl olmak üzere müebbed hapsine karar verildi.

Cenin şehrindeki eski Arabe beldesinden olan Sabit Merdavi yalnızca bir baskında değil işgalcilerin düzenlediği birçok saldırıda kampın kahramanı oldu.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar