Kabatya Sakinleri Siyonistlerin Yıktığı Evlerini Yeniden İnşa Edecek

Cenin kentinin güneyindeki Kabatya beldesi sakinleri, işgal güçlerinin iki gün önce yıktığı üç evi kendi imkanlarıyla yeniden inşa edeceklerini belirterek bağış kampanyası başlatılmasını reddetti.  

Görüntülenme: 845 Tarih: 06 Nisan 2016 01:46
Kabatya Sakinleri Siyonistlerin Yıktığı Evlerini Yeniden İnşa Edecek

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, evlerin yıkılmasının ardından beldede iki ayrı komite teşkil ettirildi.

Yıkılan üç evin inşası için ilk komitenin belde sakinleri tarafından Mahmud Kemil başkanlığında, ikinci komitenin ise Cenin Valisi İbrahim Ramazan tarafından oluşturulduğu bildirildi.

Kaynaklar, Kabatya beldesi sakinlerinin ve ailelerin evleri kendi imkanlarıyla yeniden inşa edeceklerini söyleyip evlerin inşası için bağış toplanmasını istemediklerini ifade etti.

Belde sakinlerinin Cenin Valisi'nden oluşturduğu komiteyi dağıtmasını istedikleri ve bağış kampanyası düzenlenmesine karşı olduklarını bildirdiği kaydedildi.

Kabatya beldesi sakinleri belde gençlerinden üçünün gerçekleştirdiği feda eyleminden sonra da şehit gençlerin aileleri için belde dışından yardım toplanmasını reddetmişti.

fiem

Yorumlar