Hamas Filistinli Gruplara Bilgi Verdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderleri dün sabah Gazze'deki İslami ve milli hareketlerin temsilcileriyle bir araya gelerek Hamas heyetinin Kahire ve Doha'da gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında bilgi verdi.  

Görüntülenme: 1257 Tarih: 07 Nisan 2016 17:00
Hamas Filistinli Gruplara Bilgi Verdi

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Hamas heyetinin Kahire ziyaretine değinerek, hareketin Mısır'ın iç işlerine karışmama politikasını bir kez daha vurguladı ve Mısır'ın milli güvenliğine önem verdiğini söyledi.

Rıdvan, Hamas Hareketi'nin sınırları koruma ve Mısır'la dengeli ve iyi ilişkiler kurma konusunda üzerine düşeni yerine getireceğini belirterek, ziyaretlerin yeni bir sayfa açtığına dikkat çekti.

Toplantıda Hamas liderlerinin Filistinli grupların temsilcilerine uzlaşı dosyası konusunda bilgi verdiğini ifade eden Rıdvan, Doha'da yapılan uzlaşı görüşmelerinin ayrıntılarının konuşulduğunu söyledi.

"Uzlaşı anlaşmasının uygulanması yönünde olumlu adımlar attık" diyen Rıdvan, memurlar sorununun çözümü ve birlik hükümetinin siyasi programı konularında ise Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın cevabının beklendiğini ifade etti.

Hamas liderleriyle Filistinli grupların temsilcilerinin toplantısının olumlu geçtiğini bildiren Rıdvan, uzlaşının uygulanması için harcanan tüm çabaların başarıya ulaşmasını istediklerini belirtti.

fiem

Yorumlar