Gasıp İsrail Rejimi Filistinli Mühendisi Tutukladı

Siyonist işgal güçlerinin, Mahmud Abbas’a bağlı güçlerin cezaevinden salıverdiği Filistinli mühendisi serbest kaldıktan 3 gün sonra tutukladığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1076 Tarih: 08 Nisan 2016 04:23
Gasıp İsrail Rejimi Filistinli Mühendisi Tutukladı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgiye göre, işgal güçleri Tulkerem şehrinin doğusunda yer alan Anbeta beldesinden Mühendis Ala El-A’rac’ı (28) Kalkiliya yakınlarındaki Azbe Selman köyünde bulunan akrabalarını ziyarete giderken tutukladı.

El-A’rac daha önce Mahmud Abbas’a bağlı güçler tarafından tutuklanmış, 17 günlük açlık grevinin ardından 123 gün siyasi tutuklu olarak hapsedildiği cezaevinden geçen Pazartesi günü serbest bırakılmıştı.  

Bu El-A’rac’ın ilk tutuklanışı değildir. Abbas güçleri 5 Haziran 2008 tarihinde daha önce işgal güçleri tarafından tutuklanan ve 15 ay içerde kaldıktan sonra serbest kalan El-A’rac’ı tutuklamıştı.

Serbest kalan El-A’rac 16 Eylül 2008 tarihinde yeniden tutuklandı ve bu kez bir şeyle suçlanmaksızın dört ay içerde tutuldu. Serbest kalan eski esir bu kez 31 Ağustos’ta on günlüğüne tekrar tutuklandı.

Bundan sonra tutuklanmalar hiç durmadı. 23 Mayıs 2011, 25 Mart 2012 ve 6 Nisan 2015 tarihlerinde tekrar tutuklanıp serbest bırakıldı. 12 Kasım 2009 tarihinde tutuklandığında silahlı örgüt kurmak ve silah bulundurmakla suçlandı ve ağır işkencelerden geçirildi. Çıkarıldığı mahkemelerde delil yetersizliğinden beraat ederken, akademik hayatı adeta felç oldu.

Diğer taraftan işgal güçleri bugün (8 Nisan Cuma) sabah Batı Yaka’nın birçok noktasında yaptıkları baskın ve aramalarda 8 Filistinli genci tutukladılar.

Batı Yaka’nın Kalkiliya şehrinde 1, El-Halil şehri yakınlarındaki El-Arub Mülteci kampında 4, Said beldesinde 1 ve Beytlahim’de 1kişiyi tutukladılar.

Yerel kaynaklar, işgal rejimi zindanlarında bulunan Şeyh Zevadi Şelalide’nin üniversitede okuyan kızı Selsebil Şelalide’nin de bugün işgal güçleri tarafından tutuklandığını belirttiler.

İşgal ordusu yaptığı açıklamada söz konusu kişilerin aranan kişiler olduğunu iddia ederek, bunların Siyonist İç İstihbarat Birimi (Şabak) tarafından sorgulandıklarını duyurdu.

fiem

Yorumlar