Abbas'ın Uygulamaları Filistin Halk Cephesi'ni de Çileden Çıkardı

Filistin Halk Cephesi (FHC) Merkez Komite üyesi ve Filistin Ulusal Konseyi üyesi Abdulalim Da’na, Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas’ı uzlaşıyı başarısız kılmaya dönük bireysel tutumları nedeniyle ağır bir dille eleştirdi.  

Görüntülenme: 936 Tarih: 08 Nisan 2016 00:02
Abbas'ın Uygulamaları Filistin Halk Cephesi'ni de Çileden Çıkardı

Mahmud Abbas’ın Anayasa Mahkemesi kurulması yönünde tek başına karar almasını eleştiren Da’na, Abbas’ın aldığı bu bireysel kararın arkasında yeni sorunlar yaratma ve uzlaşıyı başarısız kılma amacı olduğunu belirterek, Abbas’ın geçmişte gösterdiği olumsuz tavır nedeniyle şimdi süren uzlaşı görüşmelerinden de umutlu olmadığını söyledi.

Dünyanın bütün anayasal rejimlerinde başkanın makamını bırakması veya ölmesi durumunda yerine meclis başkanının vekâlet ettiği halde, Abbas ve güruhunun bunu görmezlikten gelip, Abbas’ın yerine anayasa mahkemesi başkanının geçmesini istediklerini ifade etti.

Abbas’ın uzlaşı için heyetlerin Doha’da bir araya geldikleri bir sırada böyle bir adım atmasını eleştiren Halk Cephesi lideri, bu tutumun Filistin halkını rencide ettiğini kaydetti.

Filistin intifadasına yönelik Abbas’ın açıklamalarına da değinen Da’na, Abbas’ın bu açıklamalarıyla Filistinlilerin katledilmesini meşrulaştırdığını ve bu açıklamaların intifadayı durdurma konusundaki rolünü yansıttığını söyledi.

fiem

Yorumlar