Netanyahu, Raid Salah'ın Tutuklanmasını Talep Etti

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Şeyh Raid Salah'ı Mescid-i Aksa'yı karıştırmak ve "Yahudi Heykeli" bölgesi aleyhinde kışkırtıcılık yapmakla suçladı.  

Görüntülenme: 1301 Tarih: 11 Nisan 2016 00:48
Netanyahu, Raid Salah'ın Tutuklanmasını Talep Etti

İşgal rejimi televizyonu 7'nci kanalı, Netanyahu'nun bu açıklamalarını dün akşam (10 Nisan Pazar) gerçekleştirilen ve işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı "Şabak"ın üst düzey yetkililerinin de katıldığı kabine toplantısında yaptığını söyledi.

Şeyh Raid Salah'ın Pesah (Hamursuz) Bayramı'ndan hemen önce Kudüs'ü karıştırmak istediğini ifade eden Netanyahu'nun "Bu adam başlı başına bir bomba" dediği kaydedildi.

İşgal rejimi içişleri ve adalet bakanlıklarından Şeyh Raid Salah'ı Kudüs'ten uzaklaştırmalarını isteyen Netanyahu'nun ayrıca "Bu adamın aslında cezaevinde tutuluyor olması gerekirdi" dediği bildirildi.

İşgal rejimindeki aşırı sağcı çevreler Şeyh Raid Salah liderliğindeki İslami Hareketi Kudüs İntifadası'nın fitilini ateşlemekle ve "Mescid-i Aksa tehlikede" sloganıyla işgal rejimi güvenliği aleyhine Mescid-i Aksa'ya destek sağlamakla suçluyor.

İşgal yönetimi İslami Hareket'i 17 Kasım 2015'te yasaklayarak yasa dışı ilan etmiş ve harekete bağlı 20 hayır kurumunu kapatmıştı.

fiem

Yorumlar