Siyonist Rejim'den Esir Ailesine Çifte Zulüm

İşgal güçleri dün Kudüs kentinin kuzeydoğusundaki Sur Bahir köyünde 20 yaşındaki esir Abd Duveyyat'ın ailesine ait evi mühürledi.  

Görüntülenme: 977 Tarih: 12 Nisan 2016 16:01
Siyonist Rejim'den Esir Ailesine Çifte Zulüm

Esirin kız kardeşi Tehani Duveyyat, onlarca işgal askerinin evi kuşattığını ve yakınlarda oturan kardeşlerinin eve ulaşmasına izin vermediğini, daha sonra evin kapı ve pencerelerini demirlerle kapatmaya başladıklarını söyledi.

14 Eylül 2015'te Sur Bahir köyü yakınlarında bindikleri otomobilin kontrolden çıkarak elektrik direğine çarpması sonucu bir Yahudi yerleşimci ölmüş ve bir diğeri de yaralanmıştı. İşgal güçleri kazanın otomobilin taşlı saldırıya maruz kalması sonucu gerçekleştiğini ileri sürmüştü.

İşgal güçleri 26 Ocak'ta Sur Bahir yakınlarındaki kazada Yahudi yerleşimcinin ölümünden sorumlu gençlerin gözaltına alındığını ve Abd Duveyyat, Velid El-Etraş, Muhammed Ebu Kef ve Muhammed Et-Tavil isimli gençlerin sorgularının devam ettiğini bildirdi.

İşgal rejimi yüksek mahkemesi, esir gençlerden Abd Duveyyat'ın evinin mühürlenmesi kararını onaylarken, Yahudi yerleşimcinin öldürülmesi olayına karışmakla suçlanan diğer üç gencin evlerinin mühürlenmesi kararını ise iptal etti.

fiem

Yorumlar