Siyonistler Tarafından 1948'de İşgal Edilen Topraklarda Filistinli Aktivistler Yeni Bir Parti Kurdu

1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan bir grup Filistinli aktivist, dün (11 Nisan Pazartesi) "Vefa ve Islah" adıyla yeni bir parti kurduklarını açıkladı.  

Görüntülenme: 1032 Tarih: 12 Nisan 2016 16:55
 Siyonistler Tarafından 1948'de İşgal Edilen Topraklarda Filistinli Aktivistler Yeni Bir Parti Kurdu

İşgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyindeki En-Nasıra kentinde düzenlenen basın toplantısıyla kuruluşu ilan edilen siyasi partide Şeyh Raid Salah'ın liderliğindeki İslami Hareket'e yakın isimlerin yer aldığı bildirildi.

İşgal yönetimi tarafından yasaklanarak yasa dışı ilan edilen İslami Hareket'in liderlerinden biri olan Vefa ve Islah Partisi Başkanı Şeyh Hüsam Ebu Leyl, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan ve seçimlere katılmayı reddeden Filistinlilerden büyük bir kesimi temsil eden siyasi bir örgütün yokluğu nedeniyle partiyi kurduklarını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Ebu Leyl, söz konusu kesimin ilgiye ihtiyacı olduğunu belirterek, partinin İsrail'deki siyasi partilerden biri olarak kaydedilmediğini, bilakis siyasi ve toplumsal bir halk partisi olduğunu, seçimlere katılmayacağını ve sadece alanda çalışacağını ifade etti.

Ebu Leyl, partilerinin Filistin halkına hizmet etmek isteyen herkese açık olduğunu belirterek, partinin temel ilkesinin Filistin halkına ve sabitelere bağlılık olduğunu bildirdi.

fiem

Yorumlar