Abbas Güçleri Ramallah'ta Gözaltına Alınan Gençlere İşkence Ediyor

Ed-Damir Esirlere Yardım ve İnsan Hakları Müessesesi, Ramallah'ta gözaltına alınan üç gencin ve diğer iki siyasi tutuklunun askı, uykusuz bırakma, aralıksız sorgu, darp, küfür, hakaret ve benzeri sözlü ve fiili işkencelere maruz kaldıklarını bildirdi.  

Görüntülenme: 1096 Tarih: 12 Nisan 2016 19:26
Abbas Güçleri Ramallah'ta Gözaltına Alınan Gençlere İşkence Ediyor

Müessese, bugün (12 Nisan Salı) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Ramallah'taki Sulh Mahkemesi'nin beş gencin gözaltı sürelerini sorgulamanın tamamlanması için uzattığını ifade etti.

Bildiride, gözaltı süreleri uzatılan gençlerin 33 yaşındaki Basil A'rac, 23 yaşındaki Muhammed Harb, 19 yaşındaki Heysem Siyac, 19 yaşındaki Muhammed Es-Selamin ve 22 yaşındaki Ali Daru'ş-Şeyh olduğu belirtildi.

Siyonist işgal rejimi medya kaynakları Cumartesi gün yayınladıkları haberlerde, Ramallah'ta ortadan kaybolan ve eylem hazırlığında olan üç gencin Filistin Yönetimi güvenlik birimleri ve işgal rejimi iç istihbarat birimi Şabak'ın işbirliği sayesinde yakalandıklarını bildirmişti.

Ed-Damir Müessesesi, avukatlarından hiçbirinin gözaltında tutulan ve işkenceye maruz kalan gençlerle görüştürülmediğini ve avukatların ziyaret taleplerinin görmezden gelindiğini ifade etti.

Bildiride ayrıca, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnediği dile getirildi.

fiem

Yorumlar