Bülent Yıldırım Çağlayan Adliyesi'nde Konuştu

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Mavi Marmara Davasının 11. duruşması öncesinde adliye önünde bir basın açıklaması yapıldı. 

Görüntülenme: 1725 Tarih: 12 Nisan 2016 23:11
Bülent Yıldırım Çağlayan Adliyesi'nde Konuştu

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Mavi Marmara Davasının 11. duruşması öncesinde adliye önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada "Katil İsrail Hesap Verecek","Gazze'ye selam direnişe devam", "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı pankartlar ve Filistin bayrakları taşınarak, İsrail aleyhinde sloganlar atıldı.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştiği iddiası doğru değil

Burada davaya ilişkin açıklama yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, kamuoyunda Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin insanlık meselesi özelinde temellendirilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Bugünlerde Türkiye-İsrail ilişkileri gündemden hiç inmiyor. Türkiye İsrail'le anlaşmış gibi İsrail severler mutlu bir hayat sürüyorlar. Fakat şunu unutuyorlar. Bu mesele sadece Türkiye İsrail meselesi değildir. Bu bir ümmet, insanlık meselesidir. Türkiye-İsrail ilişkilerine bakarak bu meseleyi daraltmak bizim hiç de uygun görmediğimiz kabul etmediğimiz bir konudur. Özelde Doğu Akdeniz'e kıyısı olan bütün ülkeleri, genelde bütün İslam coğrafyasını ve nerede yaşarsa yaşasın tek kişi de olsa bütün Müslümanları ilgilendiren meseledir. Çünkü Siyonizm her tarafa kan ve gözyaşı götürmüştür" diye konuştu.

Yıldırım, İsrail devletiyle ilişkilerin sıfıra inmesinin kendileri için mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "İsrail'le ilişkilerin sıfıra inmesi bizim için mutluluk vericidir ve inşallah da böyle devam edecektir.

Birileri bizim İsrail'le anlaşma yapmamızı isteyebilir ama biz İHH ve Mavi Marmara birleşenleri yeryüzünün her tarafında bebek katillerine gösterilecek herhangi bir tebessümün o katliama ortaklık olduğunu çok iyi biliyoruz."

Kaynak: AA/ihh.org.tr

 

 

Yorumlar