İşgal rejimi Filistinlilerin topraklarını gasp ederek fabrika atıkları için tesis inşa etmek istiyor

Görgü tanıkları, Ariel Yahudi Yerleşkesi'ndeki sanayi bölgesine ait buldozerlerin dün sabah (13 Nisan Çarşamba) Burgin beldesinin kuzeyindeki tarım arazilerini tahrip ettiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1099 Tarih: 14 Nisan 2016 04:32
İşgal rejimi Filistinlilerin topraklarını gasp ederek fabrika atıkları için tesis inşa etmek istiyor

Filistinlilere ait arazilerin Selfit kentinin batısındaki topraklar üzerinde kurulu Ariel Yahudi Yerleşkesi'ne ait sanayi bölgesini genişletmek amacıyla tahrip edildiği belirtildi.

Yahudi yerleşimi konusunda uzman araştırmacı Halid Meali, işgalcilere ait buldozerlerin bu sabah Burgin beldesinin kuzeyindeki tarım arazilerinden onlarca dönümü "Batı Ariel" olarak bilinen Ariel Sanayi Bölgesi'ni genişletmek amacıyla tahrip ettiğini söyledi.

Meali, tahrip edilen arazilerde Yahudi yerleşkesine ait sanayi bölgesi için kanalizasyon ve atıklar için altyapı tesisleri yapılacağını ifade etti.

Sanayi bölgesinde demir, plastik ve işgal ordusuna ait elbiselerin üretildiği birçok fabrika bulunduğunu kaydeden Meali, fabrika atıklarının doğayı kirlettiğini ve vatandaşların hayatları için tehlike teşkil ettiğini bildirdi.

İşgal rejiminin zehirli atık yayan fabrikaları 1948'de işgal edilen topraklardan Batı Yaka'ya naklettiğini belirten Meali, söz konusu fabrikaların çoğunun Selfit vilayetine taşındığını söyledi.

 

FEM

Yorumlar