Moritanyalı Öğrenciler Filistinli Şehitleri Unutmadı

Moritanyalı öğrenciler, işgal altındaki Filistin topraklarında ve özellikle de Kudüs'te şehit düşenlerin anısına "Şehitlerin yolunda ahdimizi yineliyoruz" sloganıyla "Filistinli Şehit Haftası" düzenledi.  

Görüntülenme: 1518 Tarih: 15 Nisan 2016 22:32
Moritanyalı Öğrenciler  Filistinli Şehitleri Unutmadı

Novakşot Üniversitesi'nde düzenlenen ve milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı törende öğrenciler ve aktivistler, işgalcilere karşı Filistin halkının yanında olduklarını ifade eden konuşmalar yaptı.

Konuşmacılar ayrıca Kudüs halkını ve özellikle de Mescid-i Aksa'da Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı nöbet tutanları selamladı.

Siyonist Sızmaya Karşı Öğrenci Girişimi Başkanı Habib Veled İkkah, Filistinli Şehit Haftası düzenlemenin ümmetin birinci davası olan Kudüs ve Filistin davasına destek görevi olduğunu belirterek, Moritanyalıların ve özellikle de gençlerin Kudüs'te ve çevresinde işgale karşı direnen Filistinli gençlerin yanında olduğunu söyledi.

Habib Veled İkkah, Filistin şehitlerinin zafere giden yolu aydınlattıklarını ifade ederek, Filistinli Şehit Haftası münasebetiyle üniversite kampüsünde ve dışında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta Filistinli Şehit Haftası düzenleyen Siyonist Sızmaya Karşı Öğrenci Girişimi, İsrail ve Moritanya arasında ilişkilerin normalleştirilmesi çabalarına karşı 2000 yılında kurudu.

fiem

Yorumlar