İşgal Güçlerinin Elinde 16 Şehid Var

Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana şehit olan ve naaşları işgal güçleri tarafından ailelerine teslim edilmeyen Filistinli şehit sayısı 16'ya yükseldi. 

Görüntülenme: 1974 Tarih: 16 Nisan 2016 14:10
İşgal Güçlerinin Elinde 16 Şehid Var

İşgal güçleri dün (14 Nisan Perşembe) El-Halil'e bağlı El-Arrub Mülteci Kampı yakınlarında şehit olan 54 yaşındaki eski esir İbrahim Beradaiyye'nin cesedini ailesine teslim etmedi.

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, işgal güçleri dün sabah bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla işgal askerlerince yargısız infaz yapılarak şehit edilen Beradaiyye'nin naaşını teslim etmeyi reddetti.

Beradaiyye ile birlikte işgal güçlerinin naaşlarını elinde tuttuğu şehit sayısının 16'ya yükseldiği, söz konusu şehitlerden 12'sinin Kudüs'ten, ikisinin El-Halil'den, diğer ikisinin ise Selfit ve Kalkiliya'dan olduğu belirtildi.

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin naaşlarını elinde tuttuğu şehitlerden ilk şehit olanının 19 yaşındaki Sair Ebu Gazale olduğunu ve Filistinli gencin 8 Ekim'de Tel Aviv'de şehit düştüğünü bildirdi.

Haberde ayrıca, naaşları işgal güçlerinin elinde bulunan şehitlerin yaşça en küçüğünün 15 yaşındaki Hasan Munasıra olduğu ve 12 Ekim'de şehit düştüğü ifade edildi.

fiem

Yorumlar