Ez Zearir Filistinde Kadınlara Yapılan Şiddete Karşı Çıktı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Basim Ez-Zearir, El-Halil'deki Genel İstihbarat biriminin mürebbiye Nida Duveyk, kızı Safa ve bir grup kadına saldırmasının zalim polis davranışı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1270 Tarih: 16 Nisan 2016 16:29
Ez Zearir Filistinde Kadınlara Yapılan Şiddete Karşı Çıktı

Milletvekili Ez-Zearir, bugün (15 Nisan Cuma) Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Batı Yaka'daki güvenlik birimlerinin Filistin halkına yaklaşımının düşmanca olduğunu ifade etti.

Vatandaşların özel eşyalarına hiçbir gerekçe olmadan el konulmasının ve eşyalarını isteyen kadınlara vahşice saldırılmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Ez-Zearir, Filistin Yönetimi'nden kadınlara saldıran güvenlik görevlilerinin tespit edilip cezalandırılmaları için soruşturma açılmasını istedi.

Filistin Yönetimi'ni ve güvenlik birimlerini Filistin halkından yana tavır almaya davet eden Ez-Zearir, Filistin Yönetimi'ni işgal rejiminin Filistin halkına karşı kullandığı bir araç haline gelmemesi yönünde uyardı.

Genel İstihbarat birimi görevlileri, bir ay önceki baskın sırasında evlerinden alınan eşyaları istemeye giden mürebbiye Nida Duveyk'e, kız kardeşine ve El-Halil Üniversitesi öğrencisi kızı Safa En-Netişe'ye saldırmış ve öldüresiye darp edilen kadınlar yaralanmıştı.

fiem

Yorumlar