El Halil'de Şehit Edilen Beradiiyye'nin Naaşı El-Arrub Mülteci Kampında Toprağa Verildi

Siyonist işgal güçlerinin iki gün önce (16 Nisan Perşembe) El-Halil'e bağlı El-Arrub mülteci kampında şehit ettikleri 54 yaşındaki İbrahim Beradiiyye'nin cenazesi dün akşam ailesine teslim edilmesinden sonra El-Halil'in kuzeyinde yer alan El-Arrub mülteci kampı mezarlığında toprağa verildi. Cenaze merasimine binlerce kişi katıldı.  

Görüntülenme: 1240 Tarih: 16 Nisan 2016 20:05
El Halil'de Şehit Edilen Beradiiyye'nin Naaşı El-Arrub Mülteci Kampında Toprağa Verildi

Verilen haberlere göre şehidin cenazesi işgal güçleri tarafından Filistin tarafına teslim edilmesinden sonra getirildiği El-Halil Halk Hastanesi'nin morgundan bugün sabah cenaze arabasıyla alındı. Sonra aile efradı ve sevenleri tarafından veda bakışı için yüzüne bakılması amacıyla yüzü açıldı. Sonra da tabuta konarak Ömer ibnu Hattab Camisi'ne getirilerek burada cenaze namazı kılındı. Sonra da El-Arrub mülteci kampının doğusunda yer alan Şehitler Kabristanı'na getirilip burada toprağa verildi.

İşgalciler tarafından iki gün önce şehit edilen İbrahim Beradiiyye aslen El-Halil'in kuzeybatısında yer alan Surif beldesindendi. Fakat küçük yaşta hem yetim hem de öksüz kalması sebebiyle El-Arrub mülteci kampında teyzelerinin yanında büyüdü.

El-Beradiiyye, Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) mensubu olma suçlamasıyla uzun süre işgal zindanlarında tutuldu. O yüzden özgürleştirilmiş şehitlerdendi.

El-Beradiiyye'nin yargısız bir şekilde katledilmesi El-Arrub mülteci kampında iki gün süren çatışmalara ve gerek işgalciler tarafından ve gerekse Filistinliler tarafından yaralanmalara neden oldu.

fiem

Yorumlar