El Hayye:'' Filistinli Mücahitler Esirleri Özgürlüklerine Kavuşturmak İçin Gece Gündüz Çalışıyor.''

İslami Direniş Hareketi (Hamas), başta İzzeddin El-Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direnişinin işgal zindanlarında tutulan esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için gece gündüz çalıştığını bildirdi.  

Görüntülenme: 1392 Tarih: 18 Nisan 2016 23:36
El Hayye:'' Filistinli Mücahitler Esirleri Özgürlüklerine Kavuşturmak İçin Gece Gündüz Çalışıyor.''

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, dün Gazze'de Esir Günü münasebetiyle düzenlenen yürüyüşün ardından Kızılhaç binası önünde yapılan mitingde konuştu.

El-Hayye, işgal zindanlarında tutulan esirler davasının Filistin direnişinin ve İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın önceliklerinin başında geldiğini söyledi.

Konuşmasında Filistinli esirlere seslenen El-Hayye, başta İzzeddin El-Kassam olmak üzere Filistin direnişi mücahitlerinin esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını bildirdi.

Binden fazla esirin özgürlüğe kavuşturulduğu Özgürlerin Vefası adlı esir takası anlaşmasını hatırlatan El-Hayye, Filistin ve Arap diplomasisinin esirler konusundaki duyarsızlığını da eleştirdi.

İşgale karşı mücadelede birlik ve bütünlüğün önemine dikkat çeken El-Hayye, işgalcileri ancak Filistinlilerin birlik ve bütünlükleriyle direnişin dizginleyebileceğini ifade etti.

fiem

Yorumlar