Sami Ebu Zuhri Fetih'in İddialarını Reddetti

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, Fetih Hareketi'nin Hamas ile işgal rejimi arasında müzakereler yürütüldüğü iddialarının saçma olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1425 Tarih: 18 Nisan 2016 12:32
Sami Ebu Zuhri Fetih'in İddialarını Reddetti

Ebu Zuhri, Fetih Hareketi'nin Gazze'ye liman yapılmasına karşı çıkmasının ablukanın sürmesini istediğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, dün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Gazze'ye liman için Hamas ile işgal rejimi arasında müzakere yürütüldüğü iddiasının saçma olduğu ve Fetih liderlerinin Gazze ablukasına desteklerini gizlemeyi hedeflediği belirtildi.

Fetih Hareketi'nin Gazze'ye liman inşasına ısrarla karşı çıkmasının kendi siyasi çıkarları doğrultusunda kullanmak için ablukanın devam etmesini istediğinin göstergesi olduğunu kaydeden Ebu Zuhri, Hamas'ın Fetih liderlerinin asılsız iddialarını dikkate almadığını bildirerek, Fetih'in işgal güçleriyle yaptığı güvenlik koordinasyonuyla övündüğünü hatırlattı.

Fetih Hareketi sözcüsü Usame El-Kavasimi, dün yayınladığı bildiride, Gazze'ye liman ve deniz yolu açılması için işgal rejimiyle Hamas arasında yürütülen doğrudan veya dolaylı müzakerelere Fetih'in karşı olduğunu açıklamıştı.

fiem

Yorumlar