Gazzeli Balıkçıların Çilesi Bitmiyor

Gazze’deki Filistin Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, Siyonist işgal donanmasına bağlı askerlerin 3 balıkçıyı tutukladıklarını ve dördüncüsünü yaraladıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1418 Tarih: 19 Nisan 2016 09:30
Gazzeli Balıkçıların Çilesi Bitmiyor

Konuyla ilgili bilgi veren Ayyaş, işgal güçlerinin bugün (19 Nisan Salı) sabah erken saatlerde Gazze açıklarında avlanan Filistinli balıkçılara saldırdıklarını ve balıkçılardan birini yaraladıklarını, üçünü de tutukladıklarını ifade etti. 

Yaralanan balıkçının hastaneye kaldırıldığını belirten Ayyaş, tutuklanan 3 balıkçının ise işgal güçleri tarafından Ashdod limanına götürüldüklerini ve teknelerine de el konulduğunu kaydetti.

İşgal rejimi 3 Nisan’da Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini 6 milden 9 mile çıkardığını duyurmuş, karar olumlu karşılanmıştı.

2014 tarihinde meyana gelen savaşın ardından işgal güçleri karada olduğu gibi denizde de Gazze’ye yönelik ambargosunu ağırlaştırdı, denize açılan balıkçılara zaman zaman saldırdı, tutukladı ve teknelerine el koydu. Şimdiye kadar 100 balıkçıyı tutuklayan işgal güçleri, bazılarını birkaç saat sonra serbest bırakırken, bazılarını günler sonra, hatta aylar sonra serbest bıraktı. 5 balıkçı ise direnişçilere hammadde ulaştırdıkları iddiasıyla halen işgal zindanlarında tutuluyor.

fiem

Yorumlar