Tevhid Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban:''Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı Özgürlüğüne Kavuşturacağız.''(VİDEO)

Fitneleri engelleyeceğiz, ölümleri engelleyeceğiz. Kültürel yozlaşmaları durdurarak Filistin'i de bu şekilde özgürleştireceğiz. İşte İslam dini budur. 

Görüntülenme: 3432 Tarih: 19 Nisan 2016 05:59
Tevhid Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban:''Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı Özgürlüğüne Kavuşturacağız.''(VİDEO)

Diyarbakır'da yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğine davetli olarak katılan Lübnan Tevhid Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban, "Selahaddin-i Eyyubî'nin torunları Resulullah'a olan sevgilerini ispatlamak için toplanmışlar. İlahi adaleti ve insan eşitliği gerçekleştirerek akıtılan kanları durduracağız. Fitneleri engelleyeceğiz, ölümleri engelleyeceğiz" mesajı verdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından 9’uncusu düzenlenen ve yüzbinlerin katıldığı Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine yurtdışından da çok sayıda İslami Cemaat Temsilcisi de katıldı.

Etkinliğe davetli olarak katılan alimler arasında yer alan Lübnan Tevhit ve İslam Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban "Peygamberimizin Kutlu Doğum Etkinliğine katılmak için Diyarbakır'a geldik ve şeref bulduk. Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği ve HÜDA PAR’ın da desteklediği bu etkinlik, yüzbinlerce insanın bu güneşin altında Peygamber Efendimizin sevgisi için bir araya gelmeleri bizleri çok etkiledi." dedi.

"İnanıyoruz ki bu meydanda toplanıp Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturacağız"

Şeyh Bilal, "Bu etkinliğin yaklaşık on yıldır aynı kişiler tarafından tertip edilmesi, Diyarbakır'dan ve diğer illerden her sene yoğun katılımın olması etkileyicidir. Farklı ırklardan bölgelerden ve dillerden olan insanların Arabıyla, Türküyle, Kürdüyle sadece; "Seni seviyorum ya Resulullah' demek için buraya gelmeleri muhteşem bir şeydir. Buraya sadece Peygambere olan sevdalarını ispatlamak ve İslam birliğini vahdeti göstermek için geliyorlar. Bunlar ki Selahaddin-i Eyyubî'nin torunlarıdır ve Selahaddin-i Eyyubi ümmetin birliğini sağlamıştı. Biz bugün burada, Diyarbakır meydanlarından bir meydanında toplanıyoruz ve yine ileride inanıyoruz ki Selahaddin-i Eyyubî gibi yine bu meydanda toplanıp Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturacağız. Bugün burada Selahaddin-i Eyyubî'nin torunlarıyla toplanmak, Selahaddin-i Eyyubî'yle Hıttin savaşında toplanmakla eşdeğerdir." şeklinde konuştu.

Vahdetin önemine değinen Şeyh Bilal, "Araplığın, Türklüğün ve Kürtlüğün hiçbir önemi yoktur. Selahaddin-i Eyyubî'nin torunları, Fatih Sultan Mehmet'in torunları Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali’nin torunları, Selman-ı Farisi'nin torunları, Süheyl-i Rumî ve Bilal-i Habeşî'nin torunları hepsi burada Resulullah'a olan sevgilerini ispatlamak için toplanmışlar. Biz her zaman öyleydik ve her zaman böyle kalacağız. İlahi adaleti ve insan eşitliği gerçekleştirerek akıtılan kanları durduracağız. Fitneleri engelleyeceğiz, ölümleri engelleyeceğiz. Kültürel yozlaşmaları durdurarak Filistin'i de bu şekilde özgürleştireceğiz. İşte İslam dini budur. Bizi bir araya getiren en büyük etken olan Allah’tan dileğim; bir sonraki toplanmayı Kudüs meydanlarında nasip etsin inşallah.  Tüm Türkiye halkına selamlarımı sunuyorum. Tüm mezhepleri ve etnik gruplarıyla selamlıyorum. Türkiye her grubuyla bizimdir. Bir olacağız, birlik olacağız." Diyerek,  "Allah Türkiye'yi korusun, Diyarbakır’ı korusun. Herkesi tek yumruk halinde birleştirmeyi sağlasın. İslam hilafetini, tekrar tüm ümmeti birleştirmesi için geri getirmeye nasip etsin." temennilerinde bulundu. (Fırat Arslan, İdris Kılıçaslan- İLKHA)

 

Kaynak : İLKHA, Hürseda

 
İSLAMİANALİZ

Yorumlar