Sıtkı Makt'ın Siyonist İsrail'in Nusra ve DAİŞ'le İrtibatını Ortaya Koyan Belgeleri Yayınladığı İçin Tutuklandığı Belirtildi

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Golan'da Nusra ve IŞİD ile işbirliği yaptığını savundu. 

Görüntülenme: 1629 Tarih: 21 Nisan 2016 04:43
Sıtkı Makt'ın Siyonist İsrail'in Nusra ve DAİŞ'le İrtibatını Ortaya Koyan Belgeleri Yayınladığı İçin Tutuklandığı Belirtildi

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Golan'da Nusra ve IŞİD ile işbirliği yaptığını savunarak "Suriyeli vatandaşımız Sıtkı Makt, İsrail'in Nusra ve IŞİD ile işbirliğini fotoğraf ve ses kayıtlarıyla belgelediği için İsrail tarafından tutuklandı" dedi.
 
Sıtkı Makt, 25 Şubat 2015 tarihinde Suriye İstihbaratı'na casusluk yaptığı gerekçesiyle İsrail güçlerince Golan'daki evinden kaçırılarak tutuklanmıştı. Makt, İsrail'deki mahkemesinde Suriye Devleti ve Ordusu'na selam göndermişti.
 
Makt'ın daha önce 27 yıl boyunca İsrail hapishanelerinde tutsak kaldığı biliniyor. Makt, Golan'da İsrail karşıtı örgütler organize etmek ve İsrail Ordusu'na operasyonlar yapmaktan suçlu bulunarak 1985 yılında tutuklanmış, 2012'de serbest bırakılmıştı.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar