Hukukçulardan Mahmud Abbas'a Tepki

Uzmanlar ve yetkililer, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın uzlaşı sağlanmadan Anayasa Mahkemesi teşkili kararının yol açabileceği tehlikeler konusunda uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 943 Tarih: 22 Nisan 2016 18:31
Hukukçulardan Mahmud Abbas'a Tepki

Gazze'de dün düzenlenen "Anayasa Mahkemesi zaruret mi, siyasi oyun mu?" başlıklı panelde konuşan katılımcılar, mevcut şartlarda oluşturulan Anayasa Mahkemesi'nin Abbas'ın gayri meşru kararlarını hayata geçirmek ve bölünmüşlük halinde bir grubun siyasi çıkarlarına hizmet için kullanılabileceğine dikkat çekti.

Filistin Parlamentosu Hukuk Komitesi Başkanı Muhammed Ferec El-Gul, Abbas'ın sonuçları garanti olacak bir Anayasa Mahkemesi kurmak istediğini ve önümüzdeki dönemde uygulamak istediği kararları bu mahkemeyle destekleyeceğini ifade etti.

Abbas'ın Anayasa Mahkemesi kurulması kararını uygun bir vakitte almadığını ve Filistin halkının uzlaşının tamamlanmasını beklediğini söyleyen El-Gul, Abbas'ın attığı adımın kabul edilemez olduğunu ve Filistin Parlamentosu, Filistinli gruplar ve bilim adamlarınca reddedildiğini belirtti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden Zülfikar Suyurcu ise Anayasa Mahkemesi kurulması kararının Abbas'ın geçmişte tek başına aldığı kararlara ve tartışmalı açıklamalarına meşruiyet kazandırmak için alındığına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar