Siyonist Yerleşimciler Fransız Uyruklu Aktivistlere Saldırdı

Siyonist Yahudi yerleşimciler Batı Yaka’nın El-Halil şehrindeki Şehitler Caddesi'nde Filistinlilerle dayanışma için gelen Fransız uyruklu aktivist gruba saldırdı.  

Görüntülenme: 971 Tarih: 23 Nisan 2016 05:43
Siyonist Yerleşimciler Fransız Uyruklu Aktivistlere Saldırdı

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Fas asıllı Fransız vatandaşı Muhammed Herave, işgal rejiminin kapattığı Şehitler Caddesi'nde aktivist grupla birlikte ailesiyle gezerken Siyonist bir grubun saldırısına uğradıklarını söyledi.

Herave yaptığı açıklamada, Siyonist yerleşimcilerin gelen heyetin kapatılan caddede Filistinlilerin çektiği sıkıntı ve baskıları görmemesi için gruba saldırdıklarını ifade etti.

Herave devamla, fanatik Yahudi yerleşimci Anat Cohen’in liderlik ettiği Siyonist yerleşimcilerin kendisiyle, eşi ve 11 yaşındaki kızına saldırdıklarını, durumu seyreden işgal askerlerinin ise Filistinlilerin girmesinin yasak olduğu bölgeye girdiği için çocuğun resimlerini aldıklarını ve kendilerini birkaç saat gözaltında tuttuklarını kaydetti. 

İşgal yönetimi Hz. İbrahim Camisi'yle sebze haline, merkez otogara ve polis karakoluna giden ana cadde durumundaki Şehitler Caddesi'ni 1994 yılında Hz. İbrahim Camisi'nde meydana gelen katliamdan sonra kapalı tutuyor.

fiem

Yorumlar