Hamas Gazze Konusunda Uyardı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejiminin Gazze üzerindeki kuşatmayı ağırlaştırmasının yaratacağı olumsuz sonuçlar konusunda uyardı.  

Görüntülenme: 1490 Tarih: 23 Nisan 2016 03:36
Hamas Gazze Konusunda Uyardı

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Hamas hareketi, “Gazze’ye çimento girişinin engellenmesi, bölge halkını boğma ve sınırları kapatma politikasıyla Gazze’de hayatın her alanını felç etme girişimleri tahammül sınırlarını zorluyor” dedi. 

Hareket yayınladığı açıklamada, bölgesel ve uluslararası çevrelere çağrıda bulunarak, gittikçe kötüleşen duruma karşı sorumluluk almalarını istedi.

Siyonist işgal rejimi, 03 Nisan tarihinde daha önce savaşta yıkılan evlerin yeniden inşa edilmesi için izin verdiği miktardaki çimentonun Gazze’ye girişini yasakladı. İşgal rejimi engelleme gerekçesinde Hamas hareketinin bu çimentoyu tünellerde kullandığını iddia ederken, Hamas ise bu iddiayı reddetti.

İşgal rejiminin 07 Temmuz 2014 tarihinde Gazze’ye yönelik başlattığı ve 52 gün süren savaşta 12 bin ev tamamıyla yıkılırken, 160 bin ev kısmen yıkıldı. 6600 ev ise kullanılamaz hale geldi. 

fiem

Yorumlar