Şeyh Kemal El-Hatib:''Netanyahu Gerçek Planını Gizliyor.''

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket liderlerinden Şeyh Kemal El-Hatib, Yahudilerin Pesah Bayramı'nda Siyonist yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya yaptıkları baskınların işgal hükümetinin güvenlik, askeri ve siyasi şemsiyesi altında gerçekleştiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1198 Tarih: 23 Nisan 2016 23:14
Şeyh Kemal El-Hatib:''Netanyahu Gerçek Planını Gizliyor.''

İslamî Hareket liderlerinden El-Hatip yaptığı açıklamada, işgal yönetiminde aşırı sağcı örgüt ve cemaatleri bir arada tutan bir kartelin bulunduğuna dikkat çekerek, Mescidi Aksa’ya baskınlar konusunda çalışma ve planlar yapan bu kartele 8 bakanlığıyla Netanyahu’nun başkanlık ettiğini ifade etti. 

Birkaç ay önce yasaklanan İslamî Hareket'in Başkan Yardımcısı El-Hatip yaptığı açıklamanın devamında, “Netanyahu hâlâ dünyaya, Filistinlilere ve kendine yalan söylüyor. Bir taraftan Mescidi Aksa’yı Yahudileştirmek için bütün çabalarını ortaya koyarken diğer yandan başkanlık ettiği hükümetin Mescidi Aksa’nın şimdiki durumunu muhafaza edeceğini söylemesi açık bir yalandan ibarettir” dedi.

El-Hatip, Netanyahu’nun Kudüs ve Mescidi Aksa’ya yönelik daha önce görülmemiş planlarını hayata geçirmek ve buralara vahşice saldırmak için gerçek planlarını gizlediğini kaydetti.

fiem

Yorumlar