İşgalci İsrail Rejimi Sivil Toplum Kuruluşlarının Gazze'de Serbestçe Çalışmasını Engelliyor

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, Gazze halkına hizmet sunan onlarca sivil toplum örgütünün İsrail'in aktivistlere koyduğu kısıtlamalar ve özellikle Gazze Şeridi ile dışarısı arasında rahatça dolaşamamaları nedeniyle birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu bildirdi.  

Görüntülenme: 1527 Tarih: 25 Nisan 2016 15:49
İşgalci İsrail Rejimi Sivil Toplum Kuruluşlarının Gazze'de Serbestçe Çalışmasını Engelliyor

İşgal rejiminde faaliyet gösteren bir insan hakları örgütü tarafından 32 sivil toplum örgütüyle görüşülerek hazırlanan rapora göre, Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, çalışanlarını Batı Yaka'daki ve Filistin dışındaki eğitim kurslarına gönderemediklerini söyledi.

Sivil toplum örgütleri çalışanlarının Gazze Şeridi dışına çıkışına ve yabancı aktivistlerin Gazze Şeridi'ne girişine bir dizi kısıtlama uygulandığı ifade edilen raporda, bu durumun örgütlerin çalışmalarını sürdürebilmesi için hayati öneme sahip bağışların kullanımında zorluklara yol açtığına dikkat çekildi.

"Gazze Psikolojik Sağlık Projesi" yetkililerinden Hüsam En-Nunu, kendisi gibi birçok sivil toplum kuruluşu görevlisinin Gazze Şeridi'nden çıkma taleplerinin gereksiz yere reddedildiğini söyledi.

Raporda, Kadın Araştırmaları ve Hukuk İstişare Merkezi aktivistlerinden kadın aktivist Avukat Heniyye Karizem'in Gazze Şeridi dışına hiç çıkmadığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar