Şeyh Naim Kasım:''İsrailli Subaylar Suudi Arabistanlı Subaylara Eğitim Veriyor.''

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Suudi Arabistanlı subayların İsrailli subaylar tarafından eğitildiğini belirterek, Suudi Arabistan’ın İsrail’in projelerini uyguladığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1758 Tarih: 26 Nisan 2016 23:18
Şeyh Naim Kasım:''İsrailli Subaylar Suudi Arabistanlı Subaylara Eğitim Veriyor.''

Şeyh Naim Kasım, “Hizbullah’ın vasıflandırılmaya çalışıldığı terör, asıl itibariyle İsrail’in vasfıdır” ifadelerini kullanan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım,   Hizbullah’ın terör örgütü olduğunu kabul edenler aslında Siyonist projeyi duyurmuş ve ilan etmiş oluyorlar” dedi.

Suudi Arabistan ile İsrail arasında ki ilişkilere dikkatleri çeken Şeyh Naim Kasım,  “Suudi Arabistan bugün gizli veya aleni olarak İsrail’in planlarını uygulamaya çalışıyor. Son yıllarda Suudi Arabistan ve İsrailli yetkililerin görüşmeleri medyada sıkça yayınlanıyor. Suudi Arabistan’ın onlarca subayını İsrail eğitiyor. İsrailli subaylar tarafından eğitilen Suudi Arabistan subaylarının isimleri yayınlandı. Basının bu yayınlarından sonra Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ise Uluslararası sözleşmelere bağlıyız açıklaması yaptı” dedi.

Açıklamasında Suudi Arabistan ile Mısır arasında kurulacak köprüye de değinen Şeyh Naim Kasım, “Suudi Arabistan’ın Camp David konusunda ki duruşu ve Mısır ile Suudi Arabistan arasında yapılacak köprü konusunda yapılan kaçamak açıklamaların tamamı Suudi Arabistan’ın İsrail projelerini gerçekleştirme konusundaki örneklerdir” şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan’ın Filistin direnişine ve halkına yardımlarını kestiğini belirten Şeyh Naim Kasım, “Suudi Arabistan yıllar evvel Filistin direnişine ve halkına yardımları durdurdu. Ayrıca Suudi Arabistan bölgenin istikrarı ve çıkarları doğrultusunda İran ile işbirliğini reddetti. Çünkü Suudi Arabistan krizi canlı tutmak istiyor. Suudi Arabistan, bağımsız İran’dan korkuyor ve onunla işbirliği yapmaktan da korkuyor. Suudi Arabistan böyle yaparak hangi bölgenin istikrarına katkıda bulunabilir” dedi.

Suudi Arabistan’ın, Yemen’de Yemen Halkını imha etmeye çalıştığını belirten Şeyh Naim Kasım, “Suudi Arabistan’ın Yemen savaşı ahlaki ve siyasi bir savaş değil. Bu savaşın hiçbir hukuki bir zemini de yoktur. Suudi Arabistan’ın bu savaşı Yemen halkının imhasına dönük bir savaştır ve hiçbir hedefine de ulaşamadı” ifadelerini kulandı.

tesnim

Yorumlar