Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi Seçimlerini İslami Kitle Kazandı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın öğrenci kolu İslami Kitle, Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nin dün (27 Nisan Çarşamba) yapılan seçimlerini kazandı.  

Görüntülenme: 1132 Tarih: 28 Nisan 2016 02:46
Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi Seçimlerini İslami Kitle Kazandı

İslami Kitle, seçimlerde 25 sandalye kazanırken, Fetih Hareketi'nin öğrenci kolu Eş-Şebibe 21 sandalyede kaldı. Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinde İlerici Demokrat Öğrenci Kutbu'nun da 5 sandalye kazandığı bildirildi.

9 bin öğrencinin oy kullanma hakkının olduğu seçimlere katılım oranının yüzde 76'ya ulaştığı ve oy kullanma işleminin sabah 08:00'den öğleden sonra 16:30'a kadar devam ettiği belirtildi.

51 sandalyeli Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi için bu yıl altı öğrenci grubunun mücadele ettiği ve İslami Kitle'nin Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin baskılarına rağmen ikinci kez seçimleri kazandığı ifade edildi.

Bu arada, Hamas Hareketi seçimleri kazanan İslami Kitle'yi, seçimlere katılan öğrenci gruplarını, Birzeit Üniversitesi'ni kutlayarak, İslami Kitle'ye olan güvenlerini yineleyen öğrencilere teşekkür etti.

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İslami Kitle'nin Birzeit Üniversitesi'nde kazandığı seçim zaferinin direniş seçeneğine inancın tazelenmesi anlamına geldiğini söyledi.

Bildiride seçimlerin zamanında ve başarıyla yapılmasını sağlayan Birzeit Üniversitesi yönetimine de övgüde bulunuldu.

Yorumlar