Kudüslüler Arasında Fakirlik Oranı Yüzde 80'e Ulaştı

Son istatistik rakamları Kudüs'te yaşayan Filistinliler arasında fakirlik oranının yüzde 80'e ulaştığını ve her beş Kudüslüden dördünün günlük 2 dolar 10 sentlik gelir seviyesinin altında yaşadığını gösterdi.  

Görüntülenme: 2314 Tarih: 28 Nisan 2016 17:16
Kudüslüler Arasında Fakirlik Oranı Yüzde 80'e Ulaştı

İstatistiklerin ayrıca Kudüslü çocuklardan yüzde 85'inin sosyal ve ekonomik durumları nedeniyle tehlike altında yaşadığına işaret ettiği bildirildi.

"İşçinin Adresi" Derneği, Kudüslü işçilerin haklarını savunmak için Kudüs'teki şubesinin açılışı münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında, işçiler arasında fakirlik oranının 2013-2014'te yüzde 75'ten yüzde 80'e yükseldiğini açıkladı.

Dün akşam (27 Nisan Çarşamba) düzenlenen basın toplantısında ayrıca, iş gücüne katılım oranının erkekler arasında yüzde 67 ve kadınlar arasında ise yüzde 14 olduğu ifade edildi.

Derneğe bağlı Filistinli İşçiler Projesi Müdürü Raca Zeatira, Kudüslü işçilerin çoğunun asgari ücretten düşük maaşlar aldıklarını ve buna karşılık Batı Yaka'yı Kudüs'ten ayırma politikası sonucu alım güçlerinin düştüğünü ve konut sıkıntısı çektiklerini belirtti.

İşgalcilerin Filistinli işçileri hedef alan ırkçı saldırılarına ve işçilere yönelik kışkırtmalara da değinen Zeatira, Filistinli işçilerin kendilerini güvende hissetmediklerini söyledi.

Zeatira ayrıca, işgal rejiminin Yahudi ve Arap işçiler arasında ayrımcılık yaptığını ifade etti.

Yorumlar